TIJD uitvaartBegeleiding | beleving

❥ Wat ben ik blij dat ik jou tegen ben gekomen Nathalie!  Wat ben je bevlogen en toegewijd. Elke dag kwam je langs, echt heel bijzonder. Je deed wat je beloofde: je nam de tijd en gaf ons de ruimte om alles te doen zoals we dat wilden. Je gaf advies waar nodig; je was voor mij echt onmisbaar. En het voelde zo vertrouwd met jou! Dank je wel voor alles wat je
hebt gedaan!
  

❥ Op de dag van de uitvaart kijk ik met een heel goed gevoel terug. Het is gegaan zoals mijn vrouw graag gewild had. Dit is voor mij het allerbelangrijkste geweest. Nathalie heeft het prima gedaan, alleen maar waardering. Alles is tot in de puntjes geregeld. Het is een moment waar je tegenop ziet en als alles dan soepel verloopt, ben ik daar heel blij mee.

❥ Erg lief dat kaartje van je op haar verjaardag! Zijn maar kleine dingetjes maar het deed me goed. Je bent me bij gebleven als lieve, warme persoonlijkheid. Dat blijkt maar weer door dit.

❥ Wij denken nog regelmatig terug aan het contact met jou tijdens haar ziek zijn en haar overlijden. We kijken met voldoening en een tevreden gevoel terug op de manier waarop we haar laatste afscheid samen hebben geregeld, en zonder jou steun en hulp was het vast niet op deze manier gelukt.

❥ Dank voor wat je voor ons hebt betekend!

❥ Wat was de sfeer ontspannen, echt heel fijn!

❥ Bedankt! Je sloot goed aan bij ons. Bedankt voor je goede zorgen!

❥ Nog altijd kijk ik met voldoening terug op de wijze waarop U functioneerde, aanwezig was bij een van de verdrietigste dagen in het leven van onze familie. Bewondering voor de wijze waarop U zich wist aan te passen op hoe het in ons gezin, ook in bange dagen, er aantoe gaat. Aanwezig, maar zo bescheiden dat U al haast in Uw auto gestapt was voor we U zouden kunnen bedanken en afscheid van U konden nemen.

❥ Dit is heel bijzonder wat je gedaan hebt. Hiervoor willen jou heel hartelijk bedanken. Nogmaals bedankt voor alles.

❥ In het afgelopen half jaar moesten wij afscheid nemen van een vader en van twee moeders. Toen mijn moeder overleed had ik al twee keer zo’n afscheid meegemaakt. Vaak is het zo dat je wordt verrast door het overlijden van een dierbare. Je komt terecht in een roes, een stroomversnelling. De situatie is nieuw, je weet niet wat gebruikelijk is, welke keuzes je hebt, en daarom volg je maar de aanwijzingen op van de uitvaartleider. Het overlijden van mijn moeder zagen we een paar dagen van te voren aankomen. Het was een aha-moment toen we ons realiseerden dat we niet vastzaten aan ‘de uitvaartverzekeraar’ bij wie onze moeder een polis had afgesloten, maar dat we een eigen keuze konden maken. Mijn zus had enkele weken eerder kennisgemaakt met Nathalie, die als ZZP’er uitvaarten verzorgt. TIJD uitvaartBegeleiding heet haar bedrijf.

Ik citeer een klein stukje van haar website: vandaag begraaf ik jou in mij | niet in de aarde, niet in die kist | niet bij die bomen in de ochtendmist | daar ben jij niet, jij bent veilig in mij | vandaag begraaf ik jou in mij. Dit citaat geeft helemaal haar werkwijze weer. Zorgvuldig, zorgzaam, liefdevol, alle tijd, elk onderdeel krijgt uitgebreid aandacht, alles wordt aangepast op de wens van de cliënt.

Bij de begeleiding van Nathalie was totaal geen sprake van tijdsdruk. Ze gaf ons alle tijd om zelf keuzes te maken. “Bij een geboorte, bij een huwelijk wordt alle tijd genomen om het te vieren. Zo hoort dat ook bij het afscheid van het leven”. Elke dag was er contact tussen ons en haar. Zo kreeg de uitvaart langzaam vorm. Over alles dacht ze mee. Ze zorgde zo goed voor onze moeder. Ze ging elke dag even langs. Toen het ontbinden te snel ging, heeft ze alleen, met tranen de kist gesloten. Nathalie heeft ook een bloemist waar ze mee samenwerkt. Dat hoorden we pas achteraf. Mijn zus en ik hadden namelijk al gekozen voor een bloemist uit de buurt en Nathalie houdt zich dan bescheiden op de achtergrond. Ik wil met dit bericht vertellen dat er overal en altijd een keuze is. Men weet niet dat je altijd iemand anders mag kiezen om de uitvaart te begeleiden. Elke verzekering kan omgezet worden. En door het maken van al die keuzes, creëer je een afscheid dat past bij de overledene en bij degenen die afscheid nemen.

❥ Het is echt heel bijzonder om dit complexe en verdrietige proces met jou te mogen beleven.

❥ Wat zijn het bijzondere dagen geweest. Verdriet, herinneringen, lachen. Dankjewel dat je er voor ons was!

❥ Ik wil je nogmaals bedanken voor het mooie afscheid van onze zus.

❥ Deze dag is een hele mooie herinnering voor ons geworden, het maakt het haar missen niet minder maar wel iets minder hard. Dank je wel!

❥ Respectvol, warm, op de achtergrond, allemaal woorden die bij jou passen. We vonden de manier waarop je ons begeleide prettig.

❥ Hartstikke bedankt voor afgelopen dagen en helemaal voor vandaag. Zo’n rot dag… Maar voelde wel fijn dat we op je terug konden vallen. Verder natuurlijk super geregeld. Ik ben echt zo’n … als het op regelen aan komt… Maar ik had nu niks anders gedaan. Dank je wel daarvoor.

❥ Hoe knap hoe je iedereen de ruimte gaf en ons allemaal het afscheid gaf dat we wilden.

❥ Dit is niet jouw werk, dit is wie je bent. Dankjewel voor al je steun, je geduld, je luisterend oor, je tijd!

Nathalie de Vries
Mr. P.J. Troelstraweg 88
8917 CS Leeuwarden
06-29023236
nathalie@TIJDuitvaartBegeleiding.nl